ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ ΜΕ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΕΙΚΟΝΑ 1
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ ΜΕ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΕΙΚΟΝΑ 1

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 2 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Εργοδότης: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Ανάδοχος Έργου: ΑΔΚ Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.

Τεχνικός Σύμβουλος: ΕΥΡΩΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΕ – ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Προϋπολογισμός Μελέτης: 400.000,00 €

Χρονολογία Ανάθεσης: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2007

Περιγραφή Έργου: Τεχνικός Σύμβουλος που παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία στην Αττικό Μετρό βοηθώντας την με τον τρόπο αυτό να ξεκινήσει άμεσα, χωρίς απώλεια χρόνου προκειμένου να εξοικειωθεί με τις ιδιαιτερότητες του έργου και του περιβάλλοντος εργασίας, μια εποικοδομητική προσέγγιση στο έργο ώστε η να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς το Ταμείο Συνοχής. Το έργο αφορά την επέκταση της υπόγειας, υπάρχουσας γραμμής 2 του μετρό Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος προς την περιοχή του Ελληνικού. Η επέκταση συνδέει την υπάρχουσα γραμμή 2 με το φυσικό φρέαρ φυσικού εξαερισμού (Λυσίου), στο τέλος του συστήματος 3 γραμμών (3-track forestation) που βρίσκεται στη Χ.Θ. 10+143 νότια μετά από την κεντρική πλατφόρμα του σταθμού Αγ. Δημητρίου με υπόγεια σήραγγα μετάβασης μήκους περίπου 250m που οδηγεί σε άλλη υπόγεια σήραγγα μήκους περίπου 5,2km. Κατά μήκος της νέας γραμμής προγραμματίζονται τέσσερις νέοι σταθμοί μετά των απαραίτητων φρεάτων καθώς και πέντε (5) φρέατα εξαερισμού. Μέρος του έργου αποτελεί το υπόγειο σύστημα Stabling Shed Complex (εύρους 4 γραμμών – four-track wide) που θα συνδέει το νότιο άκρο της επέκτασης με τον Σταθμό Ελληνικού μέσω ενός τεχνικού επανεπίχωσης (cut and cover) μονής γραμμής.

Καθήκοντα Συμβούλου:

  • Έλεγχος όλων των κατασκευαστικών στοιχείων του Αναδόχου όσον αφορά τη συμμόρφωση προς τις προδιαγραφές και την ορθή τεχνική πρακτική.
  • Επίβλεψη της εκτέλεσης των εργασιών , την παρακολούθηση της προόδου και την κατά τακτά διαστήματα υποβολή αναφοράς για την εκτέλεση.
  • Συμμετοχή σε μελετητικές εργασίες, εκπόνηση, έλεγχο ηλεκτρομηχανολογικών και σιδηροδρομικών συστημάτων.
  • Δοκιμές εξοπλισμού και συστημάτων.
  • Συντονισμός έργων.